BOIΩΤΙΑ:Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου-Εικόνες

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 σε όλη την Μητροπολιτική μας επαρχία. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ.  αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, παρουσία μαθητών από όλα τα σχολεία της πόλης με τις σημαίες, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και του λαού, ενώ ντυμένοι με παραδοσιακές στολές κρατούσαν τον Σταυρό στον οποίο ορκίστηκαν ο Αθανάσιος Διάκος και οι αγωνιστές την 1η Απριλίου 1821,  ημέρα απελευθέρωσης της πόλης. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία της Γ΄ στάσης των Χαιρετισμών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου. Ενώ, την παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, Πέμπτη 24 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος.

Πηγή:imtl.gr

Σχετικά